Bästa maten till Halloweenfesten

Posted by on aug 11, 2020 in Svensk husmanskost

Bästa maten till Halloweenfesten

Halloween är en amerikansk högtid som firas den 31 oktober. I Sverige har den blivit alltmer populär de senaste årtiondet och nuförtiden är det många som firar Halloween. Det är en högtid som firas med skräcktema. Barn och vuxna älskar Halloweenfester där de får möjligheten att klä ut sig till något läskigt. Godis är en mycket viktigt under denna högtid, framför allt om några barn kommer och säger ”trick or treat”, men till festen krävs även riktig mat. Här får du tips om den bästa maten till Halloweenfesten.

Dekorera mera

Det finns ingen särskild maträtt som är tradition att äta på Halloween. Istället är det dekorationerna och kreativiteten som står i centrum. Laga populära festrätter som pizza, pasta eller hamburgare och satsa på att försöka få dem att se skräckinjagande ut. Hos Partykungen.se hittar du allt du behöver för halloween, inklusive pumpatillbehör, skräckinjagande servetter och allt annat du behöver till bordsdukningen. Låt kreativiteten flöda och dekorera maten och bordet.

Mat med Halloween-tema

Allt med pumpa passar bra på Halloween. Pumpan är symbolisk för högtiden och därför kan du med fördel servera pumpapaj, pumpasoppa eller någon annan rätt gjord av denna orangea grönsak. Använd karamellfärg för att göra vanlig mat mer skräckinjagande. Du kan exempelvis färga potatismoset grönt eller färga spagettin röd. Passande dryck på Halloweenfesten är häxbål eller någon annan läskigt läskande drink. Servera helst i pyntade pappmuggar med matchande sugrör.