Den perfekta bjudningen

Posted by on maj 5, 2020 in Svensk husmanskost

Den perfekta bjudningen

Det kan kännas riktigt nervöst när man planerar att ha en bjudning hemma, särskilt om det råkar vara en lite finare tillställning och man vill göra bästa möjliga intryck på gamla och nya bekantskaper. Maten och drycken är självklart en central del för en lyckad kväll, men det finns en del annat att ha i åtanke för att verkligen lyckas.

Låt andra göra jobbet

Ibland är det underbart att stå för precis allting själv, men det är sällan man faktiskt har tid att laga ambitiösa trerättersmiddagar, duka upp dignande buffébord eller knåpa ihop perfekta små inbjudningskort. Förutom att vända sig till cateringfirmor eller hyra in porslin kan man också få hjälp med själva inbjudan. Sidor som invajt.com kan hjälpa dig skapa digitala inbjudningar snabbt och enkelt, och du gör dessutom miljön en tjänst genom att skippa papperskorten.

I all sin enkelhet

En bjudning måste inte innehålla det dyraste vinet eller den finaste nötsteken. Plockmat, som ofta är lättare att tillaga och servera, kan många gånger mäta sig med de lyxigaste rätterna. Tänk till kring uppläggningen för som det gamla ordspråket lyder äter vi ju först med ögonen. Aptitretande brickor med små snittar, sliders eller andra munsbitar går hem i de flesta sammanhang. Med ett bra tema kan hela kvällen knytas ihop med mat, dryck, dukning och kanske aktiviteter som får gästerna att känna sig avslappnade och roade. Bara fantasin sätter gränser när du vill hålla en bjudning som sent skall glömmas.