Första dejten – håll det enkelt men stilfullt

Posted by on okt 2, 2020 in Svensk husmanskost

Första dejten – håll det enkelt men stilfullt

Vad ska man säga, vad ska man fråga och vad ska man bjuda på? Det finns tusen frågor som flyger omkring i huvudet och lika många saker att oroa sig för vid den första dejten. Men med ett par djupa andetag, ett öppet sinne och någon form av ram för första dejten så finns förutsättningarna där. Det värsta som kan hända är att du får en rolig erfarenhet att berätta för dina kompisar efteråt – i bästa fall hittar du din själsfrände!

Såvida det inte är en total blind date har du förhoppningsvis en bild av killen eller tjejen du ska träffa. Har ni blivit introducerade av gemensamma bekanta eller träffats på dejtingsidor har ni antagligen kommunicerat via textmeddelanden. Då är det helt i sin ordning att helt enkelt fråga personen i fråga om hens eventuella matpreferenser och allergier, efter att ni kommit överens om att ses. Det visar att du bryr dig.

Första dejten sker normalt på restaurang, ett fik eller annan offentlig plats. Om du har tagit initiativet och fått äran att välja en plats så välj ett ställe du känner dig hemma på. Har du inget sådant ställe – kanske för att du exempelvis är helt ny i stan – så kan det vara bra att kolla recensioner online eller fråga om tips från någon som känner staden.

Skulle första dejten leda till dejt nummer 2 hemma hos dig så kan det vara i sin ordning att ta fram dina favoritrecept. Har du inga så finns det bara på denna sajt massor av tips på allt från enkel husmanskost till dryckesrekommendationer.

Det viktigaste är att inte försöka få allt perfekt – då släpper spänningen lite. Får du en torr köttbit och din dejt spillde vatten på byxorna är det ingen katastrof – det kan bli en unik, skrattfylld och fantastisk ”första gången vi träffades”-historia att berätta på det framtida bröllopet!