Matlagning – från hobby till företag

Posted by on apr 29, 2020 in Svensk husmanskost

Matlagning – från hobby till företag

Det är många som drömmer om att starta en restaurang vars meny bygger på recept från släkt, familj och vänner. Andra vill skapa ett idylliskt café med sina favoritbakverk. Det är möjligt att realisera den drömmen, men många fastnar i det praktiska kring bokföring, finansiering, lagar och regler och liknande.

Så fort de sakerna är ordnade kan du börja fokusera på det roliga. Det kan därför vara värt att outsourca de “tråkiga” bitarna till företag som kan. Det behöver inte kosta skjortan och kan bota mycket av den huvudvärk som annars ofta kommer med att driva eget företag.

Finansiering och fakturering

Många räds finansiella begrepp som bokföring, finansiering och fakturering som pesten. När ditt företag precis ska starta eller om du vill att det ska växa och utvecklas, kräver det i princip alltid ett kapital för att investera i verksamheten. Har du sparade pengar är det bra att finansiera en stor del av uppstarten med de pengarna. Men det kan också vara fördelaktigt att ta ett företagslån via till exempel capcito.com som låter dig jämföra olika långivare. Där kan du i lugn och ro, helt gratis, gå igenom offerter från diverse företag för att hitta den deal som passar bäst för ditt företag.

Att anställa en ekonomistuderande för att bokföra dina fakturor kan också vara bra i början, eftersom det oftast är väldigt billigt. Fokusera på det du kan och vill, och låt experterna ta hand om det andra!