Pastarätter att pröva

Posted by on jul 25, 2020 in Svensk husmanskost

Pastarätter att pröva

Pastarätter är några av de mest mångsidiga rätterna som finns. De passar perfekt till en romantisk middag, till en enkel middag mitt i veckan, och även när vännerna kommer över på middag. Här är några intressanta pastarätter för nästa gång det är dags att laga pasta!

Rostad Ravioli, USA

Rostad Ravioli är en St. Louis-specialitet som består av krispig, panerad pasta som toppas med riven parmesan och serveras med en marinarasås på sidan. Rätten serveras oftast som en varm förrätt. Trots namnet ”rostade ravioli” så är raviolion faktiskt friterad och inte rostad. Ravioli kan fyllas med olika ingredienser, och några av de mest populära ingredienserna inkluderar ägg, ost, spenat och nötkött.

Om du vill pröva på att tillaga din egna rostade ravioli så kan du enkelt beställa hem ingredienserna genom en matkasse. Hitta den på matkassetopplistan.se som erbjuder de bästa ingredienserna för raviolin och förbered dig på en utsökt pastarätt!

Pasta e Patate, Italien

Pasta e Patate är en italiensk maträtt som är ett typiskt exempel på ”la cucina povera” (det fattiga köket), som använder gårdagens matrester och ingredienser för att skapa nya rätter. Den här maträtten är gjord på en kombination av pasta och potatis, vanligtvis tillsammans med lök, selleri, ost, tomater, morötter, persilja och vitlök, även om det finns många variationer på maträtten och recepten skiljer sig från ett hushåll till ett annat.

Pasta e patate är särskilt populärt på kalla, mörka vinterdagar, oftast toppad med riven parmesanost.

Fideo, Spanien

Fideuà är en färgglad spansk maträtt som ofta beskrivs som en tolkning av den populära paellaen. I likhet med dess mer populära motsvarighet använder fideuà en mängd olika skaldjur, men i stället för ris kombineras dem med en tunn och kort pasta som kallas fideo. Skaldjuren kan vara allt ifrån bläckfisk och bacalao till musslor och räkor. På restauranger serveras maträtten oftast i den stekpannan som den tillagades i, och den åtnjuts oftast av mer än tre personer.