Starta restaurang

Posted by on maj 13, 2020 in Svensk husmanskost

Starta restaurang

Drömmer du om att en dag våga ta steget fullt ut och starta restaurang? Kanske är precis just nu rätt tillfälle att ta tag i dina drömmar! Med en bra idé som man tror på och viljan att jobba hårt i början kommer man riktigt långt. Det finns ingen anledning att vänta om drömmarna finns där.

Kom igång

För att starta restaurang behöver man börja med att starta ett företag, den biten är enklare än någonsin och det är bara att kontakta Skatteverket för eventuella frågor.

För att ha ett bra startkapital kan man behöva ta ett företagslån. Det finns smidiga företagslån hos Qred.com till exempel som ger precis den där extra skjutsen man behöver i början.

Hitta en lokal

Just nu är det många restauranger som stänger runt om i landet, vilket ger många lediga lokaler. Det viktigaste när du letar lokal är att den har ett bra läge och ett förmånligt pris. Om du främst vill ha middagsservering kanske du ska leta efter en centralt belägen lokal, till exempel på ett torg. Är det lunchrestaurang du ska starta kanske ett stort industriområde kan vara perfekt? Fundera över vilka som är dina kunder.

Meny och gäster

Du har säkert redan en helt färdig meny i huvudet, det brukar vara den roligaste delen. Ta lång tid på dig att utforma menyn och låt potentiella gäster vara med i besluten om vad som ska stanna och vad som hellre kan göra plats åt något annat.

Lycka till med verksamheten!