Varför pasta är så bra – fem anledningar

Posted by on okt 26, 2020 in Svensk husmanskost

Varför pasta är så bra – fem anledningar

Det finns många anledningar till varför så många människor runt om i världen älskar pasta. Pasta är inte bara gott, det är praktiskt också. Använd pasta när du ska bjuda på mat eller behöver slänga ihop en snabb maträtt till dig själv.

Välj rätt pastamärke

Att köpa pasta kan vara svårt. Det finns många sorter att välja mellan och det finns många märken som tillverkar pasta. I butiken kan all pasta se till synes likadan ut, men man kommer definitivt märka skillnaden på smaken. När du står i butiken och ska köpa pasta är det bäst att köpa pasta från märket Barilla eftersom de tillverkar pasta av hög kvalitet. De flesta matbutiker säljer pasta från just deras sortiment, vilket gör det enkelt att hitta deras produkter.

Fem anledningar att välja pasta

Pasta är mycket populärt runt om i världen och anledningarna till det kan vara många. Framförallt är pasta mycket förlåtande och kan därför kombineras med många olika tillbehör. Ät pasta för att:

1. Det är billigt

2. Det går snabbt att tillaga

3. En maträtt med pasta är ett säkert kort

4. Det är snällare mot magen

5. Det har en lång hållbarhet

Oavsett om du ska bjuda andra på mat eller äta själv så är pasta ett säkert kort. Det är få som inte gillar pasta och det är svårt att misslyckas med tillagningen. Det är dessutom billigt och ger mycket mat för en relativt liten peng. När du har ont om tid är pasta perfekt, det blir klart på några minuter. En del tål inte stärkelsen i exempelvis potatis, vilket gör pastan mildare för magen. Man kan dessutom förvara pasta under längre tid, tack vare den långa hållbarheten.