Tips på myssnacks i badet

Posted by on nov 13, 2020 in Svensk husmanskost

Tips på myssnacks i badet

Kan man ta ett glas vin i badet så kan man väl ta med sig lite snacks också. Ska man äta i badkaret kan det vara en idé att tänka på att maten eller snackset är skuret i färdiga bitar – kniv och gaffel kan vara lite otympligt. Helst ska maten inte kunna smutsa ned eller skvätta onödigt mycket. Det ska helt enkelt vara enkla, läckra bitar som man kan slänga i munnen.

Proteinrikt kött och fruktbitar

Beef jerky, eller torkat kött, passar perfekt i badet. Det är torrt, gott och riskerar inte att skvätta ned duschväggar eller badrumsspegeln. Dessutom är det extremt proteinrikt! Torkat kött är framför allt populärt i USA där man i princip köper det som chips. Priserna i USA är också mycket mer överkomliga. Att köpa beef jerky i Sverige är dyrt, vilket är en anledning till att det normalt görs hemma av till exempel lövbiff som man torkar i ugnen. Passar mycket bra till en kall alkoholfri öl, eller med alkohol, beroende på vad du känner för.

Är du mer ett fan av vegetarisk eller vegansk kost fungerar frukt som äpple, banan eller jordgubbar om man vill vara lite lyxigare. Många gillar också att äta apelsin i badet eftersom det är så kladdigt att skala. Inget problem i badet då det bara är att tvätta av händerna efteråt.

På denna sajt finns massor av andra recept. Du hittar både recept för dig som inte har något emot att lägga ned lite extra tid, och superenkla snacks som du slänger ihop på bara några minuter. Tappa upp det perfekta badet, fixa lite snacks och en god dryck och njut så mycket du kan. Och var försiktig!