Friterade efterrätter

Posted by on jun 23, 2020 in Svensk husmanskost

Friterade efterrätter

Friterade efterrätter har med åren kommit att bli väldigt populära och högt efterfrågade på många restauranger. Idag kan man finna otroligt många intressanta och chockerande efterrätter som skiljer sig ifrån klassisk mat. Här följer ett par utsökta friterade desserter ifrån det sydeuropeiska köket.

Crema Fritta

Denna friterade delikatess, som är populär utöver hela Italien, är en klassisk dessert som traditionellt lagades under jul och påsk. Översatt till friterad grädde består denna efterrätt av väl kylda block av vaniljsås, vanligt smaksatt med vanilj och citron, som är panerad och friterad tills den är krispig och gyllenbrun. Godbitarna är vanligtvis skurna i fyrkanter eller diamanter.

Crema Fritta är utmärkt val när du har vänner över på middag och du vill avsluta middagen med något speciellt!

Cassatelle

Cassatelle eller casateddi är friterade italienska bakverk som består av en sockerrik fyllning inuti i två tunna skikt av deg, med smak av vitt vin eller Marsala. Cassatelle har sitt ursprung i den sicilianska provinsen Trapani, där de fortfarande är traditionellt tillagade med en citronfyllning som kombinerar ricottaost och choklad. Cassatelle kombiner ofta med en iskall öl eller ett glas vin .

Cassatelle är vanligtvis serverade under månaderna som leder fram till påsk. Dessa friterade bakverk avnjuts bäst när dem är varma på insidan, medan utsidan är fast och krispig, och de serveras vanligtvis dammade med strösocker eller kanel.

Du kan enkelt laga dina egna Cassatelles genom att beställa hem de ingredienser som du behöver via en matkasse. Med denna service kan du välja vilka produkter du vill ha och få dem hemskickade så snabbt som nästa dag.

Roscos Fritos

Roscos fritos är typiska spanska desserter som liknar munkar, men de har en annan form och är lite sötare än vanliga munkar. Dessutom rullas Roscos ofta i socker efter att desserten har friterats. Degen förbereds med en kombination av ägg, socker, mjöl, olja och rivet citronskal. Degen formas och friteras tills ytan är fin och krispig.